Skip to content

Lage nek regio / Cervicothoracaal (CTO)

Introductie

Klachten in deze regio komen veel voor. We kunnen er niet omheen, we kijken met z’n allen te veel naar schermen. Tv, laptop, pc en telefoon nodigen allemaal uit om onderuit te zakken en het hoofd voorover te buigen of vooruit te steken. Als gevolg ontstaat er zwakte van de spieren rondom de nek- en hoge rugwervels, maar ook strakheid. De wervelkolom verliest de beweeglijkheid met allerlei klachten als gevolg. 

Upper Cross Syndrome

Door langdurig zitten en te veel schermtijd ontstaan er een disbalans tussen de spieren van de hoge rug en nek. Deze disbalans zorgt voor een diversiteit aan klachten zoals: hoofdpijn, zeurende last in nek/schouder regio, pijn tussen schouderbladen, tintelingen in arm en/of hand, spierzwakte.

Cervicogene hoofdpijn

Deze hoofdpijn is vaak eenzijdig en gaat gepaard met schouder- en/of armklachten aan dezelfde zijde. Druk op de nek kan de klachten doen toenemen. Vaak is er een bewegingsbeperking van de nek.

Cervicale hernia

Een hernia (Hernia Nuclei Pulposi, ofwel HNP) is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuw of op het ruggenmerg drukken, waardoor pijnklachten kunnen ontstaan, of uitvalsverschijnselen (zoals verlammingen en/of gevoelsverlies).

Maak een afspraak

Bel, Whatsapp of mail ons om gemakkelijk een afspraak in te plannen.

Maak een afspraak

Bel, Whatsapp of mail ons om gemakkelijk een afspraak in te plannen.