Fysiotherapie op afstand, dit is hoe het werkt!

Published by Sander Fitters on

Vanaf nu bieden wij ook online fysiotherapeutisch consult
Via het online behandelplatform Physitrack gaan wij de mensen die door de huidige maatregelen tussen wal en schip val óf mensen die zich niet prettig voelen bij een face-to-face afspraak in onze praktijk toch de best mogelijke fysiotherapeutische zorg te bieden. Uw gezondheid en de gezondheid van onze fysiotherapeuten staat te allen tijde centraal. Onderstaand volgt wat informatie over de online behandelmogelijkheden.

Voor wie is online fysiotherapie bedoeld?
Online fysiotherapie is bedoeld voor het continueren van de behandeling van de huidige patiënten van FysioStofberg die in de kwetsbare doelgroep vallen, patiënten die behandeling thuis krijgen en huidige patiënten die verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of koorts hebben. Ook huidige patiënten die zelf een voorkeur hebben voor online behandeling kunnen van dit aanbod gebruik maken. Daarnaast vindt voor patiënten die zich nu aanmelden de behandeling bij voorkeur zo veel mogelijk online plaats.

Wat houdt online fysiotherapie in?
Middels telefonisch contact of een video-gesprek en de uitgebreide fysiotherapie applicatie Physitrack waarin uw fysiotherapeut oefeningen voor u klaarzet op basis van uw specifieke klacht, helpen wij u verder met uw herstel.

Hoe werkt het?
De volgende stappen worden doorlopen bij een volledige online behandeling:

  1. Contact leggen: De fysiotherapeut neemt contact met u op om uitleg te geven over het opstarten van de videoconnectie, heeft u liever telefonisch contact is dit ook mogelijk.
  2. Oefenprogramma/Advies: Naar aanleiding van het gesprek stelt uw fysiotherapeut een oefenschema voor u op. Dit kan gecombineerd worden met informatiebladen en/of vragenlijsten. Dit wordt met u gedeeld via een mail waarin u een directe link vindt naar de oefeningen. In de mail vindt u ook een toegangscode. Wanneer u de app ‘Physiapp’ downloadt kunt u met deze code gemakkelijk inzicht krijgen in uw oefenprogramma.
  3. Oefenen: Nu gaat u zelfstandig aan de slag met de oefeningen. De oefentherapie is zo ingericht dat u deze gemakkelijk thuis kan uitvoeren. Uw voortgang wordt gevolgd door uw fysiotherapeut via het online platform of via Physiapp.
  4. Opvolging: Met uw fysiotherapeut spreekt u een volgend contactmoment af. Dit zal bij voorkeur plaatsvinden via een video-gesprek. Indien fysieke behandeling noodzakelijk is kunnen we daar in onderling overleg toe besluiten, mits u en uw therapeut geen last heeft van luchtwegklachten, verkoudheid en/of koorts.

Gedurende dit hele proces is uw fysiotherapeut bereikbaar voor ondersteuning en vragen.

Wordt online fysiotherapie vergoed door de zorgverzekering?
Deze manier van behandelen wordt door uw zorgverzekeraar vergoed zoals een reguliere fysiotherapeutische behandeling. Dit is afhankelijk van het pakket wat u zelf heeft gekozen.

Vragen?
Bij twijfel, vragen of het maken van een nieuwe afspraak, neem gerust contact met ons op. Dit kan via WhatsApp(06-14491032) of telefonisch (045-5641112). Samen blijven we ons inzetten voor gezondheid en bereikbaarheid van zorg.

Categories: E-health

3 Comments

דירות דיסקרטיות בקריות · 24/07/2022 at 16:26

Itís difficult to find experienced people for this topic, however, you sound like you know what youíre talking about! Thanks

Coronavirus update: Behandeling bij FysioStofberg - FysioStofbergBrabant · 23/03/2020 at 12:39

[…] Wij minimaliseren daarom fysiek contact en behandelen/begeleiden zo veel mogelijk op afstand. Hier kunt u lezen hoe dit in zijn werk […]

Deel 1: Houding gerelateerde klachten, ze sluipen er in! - FysioStofbergBrabant · 23/04/2020 at 07:54

[…] en extra pauzes maar is het niet voldoende? Neem gerust contact met ons op. Mogelijk is begeleiding op afstand nét die stok achter de deur die je nodig […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook
LinkedIn
Instagram