Fysiotherapeut - Sander Fitters

Wie ben ik?

Mijn naam is Sander Fitters. Ik ben 29 jaar en opgegroeid in Hilvarenbeek. Als jonge jongen was ik altijd al bezig met sport. Voetballen bij Hilvaria, tennissen bij de Ypelaer en zaalvoetballen bij Laco. Na de middelbare school heb ik ook als opleiding de sport aangehouden. Eerst heb ik Fitness & Gezondheid afgerond en vervolgens Operationeel Sportmanagement. Tijdens mijn sportjaren was ik altijd al blessuregevoelig, voornamelijk mijn enkels waren zwak. Toen ik in 2008 als skileraar een zwaar ongeluk heb doorstaan heb ik 9 maanden gerevalideerd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Men dacht dat ik nooit meer zou kunnen voetballen, maar door hard werken en de juiste begeleiding heb ik terug kunnen keren naar het voetbalveld. Deze ervaring leidde tot mijn interesse in het vak Fysiotherapie. De mogelijkheid om mensen te kunnen helpen weer te doen wat ze graag doen was en is mijn drijfveer. Inmiddels ben ik een jaar werkzaam als therapeut en ben ik begin juli gestart bij FysioStofberg Brabant. 

Mijn visie

Uiteraard is mensen helpen om beter te worden het belangrijkste. Maar binnen de fysiotherapie zijn er veel mogelijkheden. Als je het mij vraagt is ziekteperceptie een erg belangrijk onderdeel van het herstel. De persoon die klachten ervaart moet de klacht begrijpen. Hoe beter men de klacht begrijpt, hoe beter het herstel. Ik zal daarom tijdens mijn behandelingen altijd aandacht besteden aan de ziekteperceptie. Uitleggen hoe de klacht is ontstaan, wat er speelt in het lichaam en wat wij er samen aan kunnen doen om zo snel en goed mogelijk te herstellen. 

Mijn ambities

Tijdens de studie fysiotherapie heb ik een interesse ontwikkeld voor musculo-skeletale fysiotherapie oftewel manuele therapie. Als voorbode voor de master manuele therapie heb ik de minor wervelkolom gevolgd aan de Avans Hogeschool in Breda. Ik hoop dit jaar nog met de Master Manuele Therapie te kunnen starten. Daarnaast ben ik door mijn fitness achtergrond erg competent geworden in het begeleiden van mensen bij (sport)revalidatie. Iets wat ik heel graag doe. Als ervaringsdeskundige weet ik wat je kan bereiken middels goede begeleiding en hard werken. Ook al is de tegenslag nog zo groot! De rol van de fysiotherapeut bij (sport)revalidatie is ook echt begeleidend, want uiteindelijk zal je het zelf moeten doen!

Maak nu een afspraak, ik help je graag!

Facebook
LinkedIn
Instagram