Fysiotherapeut - Sander Fitters

Wie ben ik?

Mijn naam is Sander Fitters. Op 20 mei 1990 ben ik geboren in Hilvarenbeek. Als jonge jongen was ik altijd al bezig met sport. Voetballen bij Hilvaria, tennissen bij de Ypelaer en zaalvoetballen bij Laco. Na de middelbare school heb ik ook als opleiding de sport aangehouden. Eerst heb ik Fitness & Gezondheid afgerond en vervolgens Operationeel Sportmanagement. Tijdens mijn sportjaren was ik altijd al blessuregevoelig, voornamelijk mijn enkels waren zwak. Toen ik in 2008 als skileraar een zwaar ongeluk heb doorstaan heb ik 9 maanden gerevalideerd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Men dacht dat ik nooit meer zou kunnen voetballen, maar door hard werken en de juiste begeleiding heb ik terug kunnen keren naar het voetbalveld. Deze ervaring leidde tot mijn interesse in het vak Fysiotherapie. De mogelijkheid om mensen te kunnen helpen weer te doen wat ze graag doen was en is mijn drijfveer.

Mijn visie

Uiteraard is mensen helpen om beter te worden het belangrijkste. Maar binnen de fysiotherapie zijn er veel mogelijkheden. Als je het mij vraagt is ziekteperceptie een erg belangrijk onderdeel van het herstel. De persoon die klachten ervaart moet de klacht begrijpen. Hoe beter men de klacht begrijpt, hoe beter het herstel. Ik zal daarom tijdens mijn behandelingen altijd aandacht besteden aan de ziekteperceptie. Uitleggen hoe de klacht is ontstaan, wat er speelt in het lichaam en wat wij er samen aan kunnen doen om zo snel en goed mogelijk te herstellen. 

Mijn ambities

Door mijn sport en fitness achtergrond ben ik erg competent geworden in het begeleiden van mensen bij (sport)revalidatie. Iets wat ik heel graag doe. Als ervaringsdeskundige weet ik wat je kan bereiken middels goede begeleiding en hard werken. Ook al is de tegenslag nog zo groot! De rol van de fysiotherapeut bij (sport)revalidatie is ook echt begeleidend, want uiteindelijk zal je het zelf moeten doen! Er zitten 168 uur in de week, waarvan een half uur of uur wordt doorgebracht bij de fysiotherapeut. De echte veranderingen vinden plaats in die resterende 167 uur.
Mijn grootste ambitie is om de mensen dit bij te brengen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid. Het is een illusie om te denken dat ik als therapeut in dat ene uur per week wonderen kan verrichten. Hopelijk zal op de lange termijn dan ook dat beeld verdwijnen bij de mensen. Het beeld dat therapeuten wonderen kunnen verrichten. Wij sturen, geven richting, delen informatie, om ze de klant te sturen naar zelfredzaamheid.

Maak nu een afspraak, ik help je graag!

Facebook
LinkedIn
Instagram